Grote leenbedragen Spanje

Grote leenbedragen Spanje

Bij grotere aankoopsommen (vanaf ca. € 1,5 miljoen) zijn er banken die speciaal voor deze categorie niet-resident kopers hun diensten aanbieden. Het gaat dan om Private banks of speciale afdelingen van reguliere Spaanse retail banken. Naast de annuïteitenhypotheek wordt dan ook onder bepaalde voorwaarden de aflossingsvrije hypotheek aangeboden. De financieringsopzet wordt zo ingericht dat deze fiscaal optimaal is.

Een aflossingsvrije hypotheek kan worden aangeboden voor vermogende klanten die bereid zijn om een deel van hun vermogen door een hierin gespecialiseerde private bank te laten beheren. Zo is het mogelijk om 100% aflossingsvrij te lenen, mits 50% van het leenbedrag als ‘Assets Under Management’ bij de bank wordt ondergebracht.

Integraal onderdeel van de dienstverlening van de banken die deze categorie klanten bedienen is het minimaliseren van de Spaanse vermogensbelasting de Impuesto sobre el Patriminio. Daartoe adviseren zij over de algehele opzet van de financiering en de administratieve registratie daarvan.